Global protest mot Nobelprisutdelingen

Av: Eirik Værnes

Opprinnelig publisert hos Steigan

Katalin Karikó (t.v.) og Drew Weissman (t.h.) Ill. Niklas Elmehed © Nobel Prize Outreach

Dødsfall og bivirkninger i etterkant av koronavaksinering har fått mange til å protestere mot at årets Nobelpris i medisin skal tildeles to forskere for deres arbeid innen mRNA-teknologi for bruk i vaksiner. En underskriftskampanje er satt i gang for ofrene i Sverige. Også i Norge skal det holdes markering.

Nobelprisen i medisin ble i år tildelt forskerne Katalin Karikó fra Ungarn og Drew Weissman fra USA. De to får prisen for sitt bidrag til utviklingen av mRNA-teknologien, som har gjort det mulig å utvikle koronavaksiner i høyt tempo. Det skal holdes protester mot utdelingen flere steder i verden. Nobel Prize Protest har opprettet en underskriftskampanje mot utdelingen og i solidaritet med dem som er rammet av bivirkninger etter koronavaksinen. Overlege og barne- og ungdomspsykiater Sven Román er en av initiativtakerne til kampanjen.

Dødsfall, bivirkninger og økonomiske interesser

En canadisk studie som Nobel Prize Protest har publisert på sin nettside kobler koronavaksinene til mange millioner dødsfall.

Foreningen for Fritt Vaksinevalg sendte i dag ut en pressemelding om markeringene som skal holdes i protest mot Nobelpris-utdelingen. En av innvendingene de har mot utdelingen er at en av de sentrale bidragsyterne i utviklingen av mRNA-teknologi, Dr. Robert Malone, har blitt forbigått. Dr. Malone er en av de største kritikerne av koronavaksinene, til tross for hans rolle i utviklingen av teknologien som gjorde dem mulig.

Foreningen for Fritt Vaksinevalg skriver: «WHO får over 80% av sin finansiering fra legemiddelindustrien og den øvrige finanselite. Karolinska Institutet får midler fra Pfizer og den ene av nobelpristakerne står på BioNtechs lønningsliste.»

Selv om vi ikke vet det eksakte antallet, vet vi at mange ble rammet av bivirkninger etter vaksinering mot korona. NRK meldte i går at vaksineskadde organiserer seg. De har fått alvorlige bivirkninger, men blir ikke tatt på alvor. Nå har flere gått sammen i foreningen VaxVeritas.

Markering i Norge

Det blir markeringer mot Nobelprisutdelingen flere steder i verden, også i Norge. Her vil protesten finne sted bak slottet og foran Statsministerboligen, Inkognitogaten 18 i Oslo, søndag den 10. desember, klokken 17.00. exitWHO arrangerer markeringen og vil også sette fokus på WHO-forhandlingene.

Lenker

  1. https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2023/213174-press-release-swedish/
  2. https://nobelprizeprotest.com/
  3. https://nobelprizeprotest.com/sv/2023/12/01/global-study-links-17-million-deaths-to-covid-19-vaccine-reveals-0-126-mortality-rate/
  4. https://frittvaksinevalg.no/hjem/pressemelding-markeringer-over-hele-verden-i-protest-mot-tildelingen-av-nobelprisen-i-medisin/
  5. https://www.nrk.no/vestland/startar-pasientorganisasjon-for-skadde-etter-koronavaksine-1.16637201

Illustrasjon: Adobe

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.