Folkefiender – Om sannhetens pris og vitenskapens sjel – utgitt 2012

I denne boken presenteres tre forskere, som i likhet med Ignaz Semmelweis gjorde banebrytende oppdagelser, og som hver på sin måte opplevde å bli stemplet som «folkefiender»: Andrew Wakefield – vaksiner og autisme, Olle Johansson – høyfrekvent stråling, Arpad Pusztai – genmodifiserte organismer.

Om disse forskerne har rett i sak, vil det få dramatiske konsekvenser for mange autoriteter. Og det vil for alltid endre vår fremtid.

I forordet skriver Tore Midtvedt, Professor emeritus dr. med. fra Karolinska Institutet i Stockholm: «Jeg kjenner ikke forfatteren og vet ikke hvorfor han har valgt å stikke hodet inn i dette illsinte vepsebolet. Men han fortjener vår takk. På over 200 sider og med over 200 referanser overbeviser han oss både om nødvendigheten av å stille enkle spørsmål, og om farene ved å gjøre det.»

«Sannhetens og frihetens farligste fiender iblant oss, er den kompakte majoritet», sier Henrik Ibsen i sitt drama «En Folkefiende». Har disse ordene fortsatt gyldighet? Er «det store vi» fortsatt like unådig mot tidens «folkefiender»?

Publisert

i

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.