Pandemi simulering – Forberedelse til en ny æra?

enigma

Politiske beslutninger under koronakrisen kom ikke ut av det blå. «Krigen mot bioterror» er et fenomen med røtter tilbake til 1990-tallet.

I mer enn tjue år har internasjonale simuleringsøvelser forekommet. Titlene minner om Hollywood-produksjoner: «Dark Winter» (2001), «Global Mercury» (2003), «Atlantic Storm» (2005) eller «Clade X» (2018).

Høytstående finans- og regjeringsrepresentanter, så vel som kjente journalister har vært involvert, senest på «Event 201» i oktober 2019.

Etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte koronaviruspandemi i 2020, fant man at mange av de innøvde tiltakene med innskrenkelse av sivil frihet ble implementert på et globalt nivå. Frihetsbegrensninger, så vel som massevaksinasjoner var faste poster i de opprinnelige simuleringene.

Dette foredraget presenterer en kronologisk framstilling av øvelsene, hvem som organiserte dem, og hvilke paralleller de har til dagens situasjon.

Var viruset bare et påskudd for en større global operasjon, hvor det alvorlige børsskjelvet i september 2019 var det egetlige startskuddet for den globale nedstengningen?

Journalist Paul Schreyer presenterer en interessant historisk analyse:

illustrasjon: adobe

Publisert

i

,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.