Strandet pandemiavtale og IHR-forhandlinger. Hva skjer nå?

«Hva skjer nå?» Spør Meryl Nass – som tilføyer; «Min gjetning er at WHO vil forsøke å opprette nye, nøye håndplukkede komiteer for videre arbeide med avtalene. Tiden vil vise. For globalistene er begge disse avtalene av avgjørende betydning.»

Meryl Nass

«…De viktigste tvistene omhandler tilgang til patogener oppdaget i ulike land, og til pandemibekjempende produkter som vaksiner utledet fra denne kunnskapen.»

Andre vanskelige temaer var bærekraftig finansiering, patogenovervåking, forsyningslinjer, og rettferdig fordeling av tester, behandlinger og jabs, men samt virkemidlene for å produsere dem.»

«… Parallelle samtaler fant sted omkring revisjon av det internasjonale helseforskriften, som først ble vedtatt i 1969 og sist oppdatert i 2005.

Resultatet av IHR-samtalene vil også bli presentert på neste ukes forsamling.

Regelverket gir et juridisk rammeverk som definerer lands rettigheter og plikter i håndtering av folkehelsehendelser og nødsituasjoner som kan krysse grenser.

Philstar

Steigan skriver dette i dag

To år med forhandlinger ble avsluttet 24. mai 2034 ​​uten et endelig utkast til en global pandemiavtale. Dette skriver blant annet USAs offisielle kanal Voice of America.

WHO har annonsert at de vil lage en ny pandemiavtale og satset stort på å trumfe den igjennom i mai i år. Det har mislykkes.

Les mer om pandemiavtalen.

«Vi er ikke der vi håpet vi skulle være da vi startet denne prosessen», sa Roland Driece, medformann for WHOs forhandlingsstyre for avtalen.

Et endelig utkast til traktat skulle etter planen presenteres på neste ukes verdenshelseforsamling, det årlige møtet for helseministre i Genève.

«Dette er ikke en fiasko», sa WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus i Genève etter at samtalene var avsluttet.

«Vi vil prøve alt – i troen på at alt er mulig – og få dette til å skje fordi verden fortsatt trenger en pandemitraktat», sa han.

WHO-sjefen holder imidlertid håpet i live om at WHO vil komme med en plan for å «håndtere den neste pandemien på en mer rettferdig måte».

Driece og Precious Matsoso, medlederne i forhandlingsstyret, gikk ikke inn på detaljer om hvor samtalene ble hindret. Men andre pekte på forskjeller når det gjelder deling av informasjon om patogener, immaterielle rettigheter og prisen på vaksiner.

(Immaterielle rettigheter betyr her stort sett patenter, o.a.)

Ifølge rapportering fra The Associated Press bekymret utviklingsland seg for å gi virusprøver som skal brukes til å utvikle vaksiner, men ikke ha råd til disse vaksinene.

https://steigan.no/2024/05/whos-forhandlere-klarte-ikke-a-utarbeide-en-pandemitraktat/

Publisert

i

,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.