Brosjyre til ungdom – Skal du ta vaksinen bare fordi andre gjør det? – 8/2021

Foreningen har nå trykket opp en brosjyre rettet mot ungdom som er fylt 16 år og skal ta et selvstendig valg om de skal ta en vaksine eller ikke.
Den er ikke myntet på yngre ungdommer og barn som ennå ikke har samtykke-kompetanse, der er det foreldrene som står for valget om vaksinering.

Initiativet til å lage denne brosjyren ble tatt på bakgrunn av de utallige henvendelsene foreningen har fått fra fortvilte foreldre inkludert helsepersonell som mente at ungdommen fikk altfor mangelfull informasjon om vaksinene fra våre myndigheter. Dessuten var de bekymret for det enormt store sosiale presset som ungdommen blir utsatt for når det blir organisert vaksinering via skolene.

Vårt formål med brosjyren er å få ungdom til å tenke seg om en ekstra gang før de bare tar en vaksine – de må vite at man ikke skal ta en slik avgjørelse fordi man føler seg presset til det, eller kun fordi «alle andre» gjør det eller fordi man ønsker å ha det enklere når man skal reise.

Vi ønsker å formidle noen enkle fakta om vaksinene og det faktum at ungdom har svært liten sjanse for å bli alvorlig syk av Covid-19.

Selv om mange andre tar vaksinen må man vite at det å vaksinere seg er en alvorlig avgjørelse som kan ha livsvarig innvirkning på helsen, og en slik avgjørelse må ikke gjøres med letthet.

Vi har hatt mulighet til å trykke opp et stort antall eksemplarer av denne brosjyren takket være en fantastisk kronerulling gjort på sosiale medier av våre støttespillere.

Publisert

i

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.