Oversikt over forskning gjort på Hydroxyklorokin

Flere studier tyder på at hydroksyklorokin som selges under navnet Plaquenil kan være en effektiv medisin mot korona. Dessuten har den også vist effekt som en forebyggende medisin mot koronaviruset. Legemiddelet brukes vanligvis i behandling av kroniske sykdommer som revmatisme og Sjøgrens sykdom. Det brukes også som forebyggende behandling mot malaria.

Hydroxyklorokin (HCQ) er en billig medisin som ikke lenger er patentert. Den forskningen som ble satt i gang på denne medisinen ble stoppet da det dukket opp en ny studie som viste til at HCQ kunne gi alvorlig skade. Den studien har nå blitt tilbakevist, men fremdeles er dette informasjon som ikke har nådd ut til de ulike medisinske miljøer.  

En rekke kliniske leger rapporterte våren 2020 om gode resultater med bruk av hydroksyklorokin sammen med sink som tidlig behandling av covid-19.

WHO satte da i gang «solidarity trial» med store doser HCQ (5 x anbefalt dose), hvor det ikke samtidig ble brukt sink, noe som er en essensielt. I tillegg ble HCQ først satt inn sent i sykdomsforløpet noe som man allerede da var kjent at ville gi dårlig prognose. Studiedesignen var derfor satt opp på en slik måte at man omtrent la opp til et dårlig resultat. Ikke overraskende så viste også studien dårlige resultater og mange dødsfall. 

Dette resulterte i at WHO frarådet bruk av HCQ i all behandling av covid-19.

Legemiddelverket avviser også at denne antivirale medisinen har noen effekt.  «Covid-19: Manglende effekt av hydroksyklorokin»

Det blir her referert til studiene: Recovery and Solidarity hvor de gav pasientene en stor overdose av hydroksyklorokin hvorpå de konkluderte med at dette var en farlig medisin. Studien ble publisert i New England Journal of Medicine og Lancet, men det kom raskt for en dag at denne studien var en ren svindel og den ble trukket tilbake etter kort tid.

Avisen Guardian gjorde en grundig undersøkelse og fant uat at det forelå alvorlige ubesvarte spørsmål om studien, men også selve firmaet som sto bak denne. De har skrevet flere svært avslørende artikler om dette:
«Covid-19: Lancet retracts paper that halted hydroxychloroquine trials»

«Unreliable data: how doubt snowballed over Covid-19 drug research that swept the world«

«The Lancet has made one of the biggest retractions in modern history. How could this happen?»

Hvordan kan det da ha seg at vårt Legemiddelverk fortsatt lener seg til konklusjonene i denne studien som har blitt trukket tilbake? De velger med andre ord å ikke forholde seg til den nye kunnskapen som har kommet frem? 

Resett har skrevet en artikkel om professor i epidemiologi, Harvey A. Risch som går hardt ut mot myndighetenes håndtering av malariamedisinen hydroxyklorokin.  

«– Vitenskapen og dataene er tydelige. Når hydroxyklorokin gis tidlig i sykdomsforløpet, før viruset har replikert ut av kontroll, er medisinen svært effektiv – og spesielt om den gis i kombinasjon med antibiotikaene azithromycin eller doxycycline og tilskudd av sink, skriver han.»

Risch har publisert over 300 studier og innehar seniorposisjoner i flere journaler, uttrykker frustrasjon over at han midt i en krise må kjempe for en medisinsk behandling av helt andre grunner enn de vitenskapelige.

Yale-professor: Politiseringen av hydroxyklorokin gjør at titusenvis av Covid-19 pasienter dør unødvendig

Swebbtv har postet en video med Lars Bern som gir en orientering om hvordan myndigheter og politikere har valgt å forholde seg til de antivirale medisinene.

Lars Bern: Varför tillåts inte verksamma medel mot Corona?

Lars Bern förklarar att det finns en viktig medicin skulle ha kunnat rädda många tusen personer från död i Covid-19. Det handlar om hydroxiklorokin, en välkänd medicin som har använts under många år vid behandling av malaria. Den används av miljontals människor i Afrika mot malaria och kostar nästan ingenting och ger vid normal behandling inga speciella biverkningar.

Lars Bern förklarar att Covid-19 består av flera faser och det är i den allra första fasen av Covid-19 som hydroxiklorokin är verksamt. Då motverkar den virusangreppet. I en senare fas är medicinen inte särskilt verksam utan den måste tas tidigt i sjukdomsförloppet. Men eftersom medicinen inte har några giltiga patent och är fri att producera är den billig och kostar nästan ingenting. Därför kan läkemedelsindustrin inte tjäna några pengar på den. Det är en mycket med lönsam affär att sälja vaccin, särskilt om viruset muterar och hela tiden kräver nya vacciner. Lars Ben menar att detta är orsaken till att man från läkemedelsindustrin har lyckats hindra och till och med förbjuda användningen trots den goda verkan.

Det har bland annat skett genom en oseriös artikel med felaktiga uppgifter om biverkningar vid användning av Hydroxiklorokin som förts in i de medicinska tidskrifterna Lancet och British journal of medicin utan att artikeln har blivit granskad. När den senare skulle granskas vägrade författarna lämna ut data. Det visade sig att artikeln var ett falsarium och avpublicerades från tidskrifterna. Men skadan var redan skedd. Med hjälp av falsk information har sedan förbud mot användning av hydroxiklorokin för behandling av Covid-19 införts på många håll.

Lars Bern menar att detta är en skandal och att man omedelbart bör häva alla restriktioner mot användning av medicinen mot Covid-19. Han betonar också vikten av att kombinera med D-vitamin, zink och C-vitamin.

Her er en database som stadig blir oppdatert på de ulike studiene som har blitt, og er underveis på Hydroxyklorokin:

HCQ for COVID-19: real-time meta analysis of 303 studies

Publisert

i

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.