Autoimmun hjernesykdom i tilknytning til hpv-vaksinen

En studie nylig publisert i Current Medicinal Chemistry identifiserte en sannsynlig sammenheng mellom autoimmun hjernesykdom og HPV vaksinering.

Modifiserte utdrag: Epoch Times

Anti-NMDA-reseptorencefalitt er en akutt autoimmun lidelse der kroppen lager antistoffer mot N-metyl-D-aspartatreseptorene i hjernen. NMDA er en reseptor for aminosyren glutamat som er den mest utbredte nevrotransmitteren i hjernen med avgjørende betydning for læring og hukommelse.

Når anti-NMDA-antistoffene angriper hjernen, forstyrrer de hjernesignalene, forårsaker encefalitt med hevelse, samt en rekke nevropsykiatriske symptomer som hallusinasjoner, kognitive forstyrrelser, paranoia, aggresjon, epilepsi, bevegelsesforstyrrelser, nedsatt bevissthet og taleforstyrrelser. Symptomer som medfører at tilstanden blir feildiagnostisert som akutt psykose.

Studien fant høy grad av likhet mellom miRNA-biomarkører assosiert med HPV og anti-NMDA-reseptorencefalitt. Forskerne bak studien understreker derav betydningen av å utføre undersøkelser rette mot Anti-NMDA ved nevropsykiatriske symptomer oppstått i etterkant av HPV-vaksinering.

anti-NMDA og Pfizer-vaksinen

Man har også sett anti-NMDA beskrevet i caserapporter i tilslutning til covid-19 vaksinering. Det er antatt at tilfellene skyldes aktivering av tilstedeværende autoimmunantistoffer.

Adobe

I en saksrapport fra 2021 i Frontiers in Neurology beskriver forskere en kvinne i 20-årene som utviklet anti-NMDA-reseptorencefalitt med nevropsykiatriske symptomer etter å ha fått sin første dose av Pfizers COVID-19-vaksine.

Tilsvarende fant en studie fra 2022 publisert i Journal of Epilepsy Research at Pfizers COVID-19-vaksine kan aktivere anti-NMDA-reseptorantistoffer som er tilstede før vaksinasjon. I følge saksrapporten utviklet en 20 år gammel kvinne som ubevisst hadde en eggstoksvulst anti-NMDA-reseptorencefalitt én dag etter å ha mottatt Pfizers COVID-19-vaksine.

Kilde: Epoch Times

illustrasjon: adobe

Publisert

i

, , ,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.