Hodet på slangen og elefantene i rommet

Dokument.no skrev denne uka om Norges nyervervede posisjon i WHOs globale styre – hvor oljemilliardinvesteringene i en stadig voksende pandemiindustri gir avkastning.

enigma

CEPI et norsk engasjement i samarbeide med Bill Gates og WEF

Det er likevel ikke kun i WHO at norske politikere og pandemiinvestorer ønsker å ha en sentral styrende posisjon. Mange husker også organisasjonen CEPI fra covid-pandemien.

CEPI ble som kjent etablert med tidsmessig sylskarp presisjon i 2017 som et samarbeide mellom norske politikere, relativt ubegrensede oljemillarder, farmsøytisk industri og den globale eliten

Det er ikke spesielt dristig å antyde at CEPI fungerer som en global interesseorganisasjon for verdens største farmasøytiske selskaper. Velsignet med ubegrensede midler og utad nærmest fremstilt som en idealistisk organisasjon – befinner de seg i en særegen maktposisjon.

Tidligere ble det oppfattet som korrupsjon der industrien hadde tette bånd til makten. I sammenhengen med CEPI har man derimot legitimert forholdet og invitert legemiddelindustrien helt inn i hjertet av beslutningsprosessene. Lobbyvirksomhet er dermed nå å anse som faglige bidrag.

Koalisjonen ble startet i Davos 19. januar 2017 av Erna Solberg og Bill Gates som et resultat av enighet om at en koordinert internasjonale og tverrpolitisk plan trengs for å utvikle vaksiner og forebygge fremtidige epidemier.[3][4] Tore Godal er omtalt som initiativtaker til CEPI.[5] CEPI ble grunnlagt med penger (4 milliarder NOK) fra NorgeIndiaTysklandJapanBill & Melinda Gates Foundation, britiske Wellcome Trust og World Economic Forum.[6] Etter oppstarten har flere forpliktet seg til å støtte, blant annet StorbritanniaCanadaEtiopia og Australia. (Wikipedia)

Elitebroiler John-Arne Røttingen

Når vi først diskuterer høna og egget i tilslutning til Norges posisjon globalt – er det sentralt å nevne John-Arne Røttingen. En skikkelse i en maktposisjon hvor rollen som kylling kan avskrives. Mulig kunne WHO-dronning Gro Harlem Brundtland beriket oss med en frasekavalkade i form av: «Typisk norsk å være best» – likevel er den smådystre «Vi er i ferd med å miste kontroll på hva folk blir fortalt» sannsynligvis mer på sin plass i denne sammenhengen hvor den eliteklekkede Røttingen har bemerket seg som en seriepremiert broiler.

Nylig forlot Røttingen stillingen som direktør i forskningsrådet, og inntok tronen i den innflytelsesrike stiftelsen Wellcome som finansierer prestisjetunge forskningsprosjekter globalt. På lik linje med Bill Gates har han interesse for ebola, noe som medvirket til at han i 2015 ble headhuntet av WHO for å lede utviklingen av en ebolavaksine.

Ledet eksperimentell covidstudie fra Norge

Røttingen ledet også WHO-studien som tok i bruk eksperimentell antiviral behandling av pasienter inneldningvis i pandemien. En studie med tillsvarende funn har senere blitt trukket grunnet juks. I ettertid har det blitt påpekt at behandligen ble igangsatt for sent i sykdomsforløpet og derav ikke hadde effekt på alvorlig syke intensivpasienter. Det er antydet av en rekke fagpersoner at forholdet medførte man gikk glipp av verdifull medikamentell tidligbehandling da hydroxychloroquine feilaktig ble stemplet som uvirksomt og farlig basert på doseringsforhold og feil målgruppe. Det er også et forhold at medikamentell tidligbehandling ville blitt ansett som en konkurrent til mRNA teknologien som på dette tidspunktet nærmet seg målsteken.

Røttingens tentakler

Hos Lov og Helse kan man lese om hvordan Røttingen kan knyttes til et komplekst system av oppdragsforskning i bestittelse av enorme pharma- og industrimidler under dekke av å være uavhengige organisasjoner og stiftelser. Det vises til en nærmest absurd sammenblanding av roller for Røttingens vedkommende, hvor han i løpet av få år har latt seg knytte til statlige institusjoner som forskningsrådet og FHI, ulike undervisningsinstitusjoner, WHO, CEPI, GAVI, PATH og Wellcome Trust.

Kjetil Tveits FB side kan man lese mer om norske politikere og byråkrater og deres dype fascinasjon for overnasjonale helsestrukturer.

adobe: nisselue-kylling

…en tanke tendensiøst? Om ikke annet – ett av flere hoder.

Illustrasjon: KI GenCraft

Publisert

i

,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.