Norske forskere avslørte dødelige bivirkninger fra AZ-vaksinen – tre år senere bannlyses drapsvaksinen globalt

Coronavaksinen til legemiddelgiganten AstraZeneca trekkes over hele verden, melder den britiske avisa The Telegraph

Beslutningen skal være tatt noen måneder etter at selskapet for første gang innrømte i rettsdokumenter at vaksinen i sjeldne tilfeller kan forårsake en farlig bivirkning.

Vaksinen, som kalles Vaxzevria, kan i disse sjeldne tilfellene forårsake blodpropper og et unormalt lavt antall blodplater. I Norge ble vaksinen droppet allerede i 2021, etter å ha vært i bruk i bare fire uker.

Minst fire personer døde i Norge etter å ha fått blodrelaterte bivirkninger etter å ha blitt vaksinert med AstraZenecas vaksine.

Til sammen utgjorde denne vaksinen bare 1,2 prosent av alle doser med coronavaksine som er satt i Norge.

abc

Norsk studie avslørte alvorlige bivirkninger

Allerede i april 2021, 10 dager etter at AZ-vaksinen ble sluppet i Norge – ble det bekreftet at vaksinen forårsaket alvorlige bivirkninger. På dette tidspunktet var 5 tidligere friske pasienter i aldersgruppen 32 til 54 år innlagt med kombinasjonssymptomer preget av alvorlige blodpropper og blødninger. Tre av disse pasientene døde allerede innledningsvis. Felles for disse var ekstremt høye antistoffer mot egne bloplater. Tilstanden ble identifisert av en forskergruppe ved UNN i samarbeide med OUS – og fikk betegnelsen VITT (Vaccine-induced Immune Thrombotic Thrombocytopenia). Forskningen forelå allerede 9 april 2021 i New England Journal of Medicine. Oppdagelsen medførte at vaksinen ble stoppet i Norge.

Ekstremt høye antistoffer

Overlege Ingvild Sørvoll ved forskergruppen hos UNN i Tromsø har medvirket til studien. Hun beskriver bivirkningene slik.

– Det ligner veldig på en tilstand vi ser av og til i vårt laboratorium. Det er en legemiddelbivirkningstilstand, hvor det dannes antistoffer mot et legemiddel som heter Heparin. Men disse pasientene hadde ikke fått heparin. Så da tenkte vi at det kunne være en undergruppe av HIT, en autoimmun HIT, sier Sørvold.
HIT står for heparinindusert trombocyttantistoff.

Sørvoll forteller at de ble overrasket over nivået av antistoffer hos personene som fikk den alvorlige reaksjonen.

– Vi fant et skyhøyt nivå av antistoffer. Disse antistoffene sprengte skalaen i vårt laboratorium. Og når vi ser i litteraturen, har det aldri vært beskrevet sånne antistoffer i kjølvannet av en vaksinering før, sier Sørvoll.

NRK april 2021

Et modifisert adenovirus

Teknisk sett er AstraZeneca-vaksinen et genmodifisert adenovirus fra sjimpanse – hvor man har skiftet ut genmaterialet til det opprinnelige viruset med spikeproteinsekvenser. Den gjenværende delen av adenoviruset består kun av viruskappen med sitt nye arvemateriale. Man kan derav si at vaksinen er basert på en genmodifisert/genskiftet organisme (vektor). Vaksinen har vært mest brukt i England, hvor også barn ble vaksinert i stort omfang. I 2022 forekom det en epidemi av adenovirus indusert leversvikt blant britiske barn. Man vet fra Pfizer og Modernavaksinene at sensitivisering i tilknytning til IGg4 er et tema, med andre ord et immunologisk aspekt som gjerne kan være forenelig med hepatisk inflammasjon og autoimmunitet.

Toppen av isfjellet

Rettsakene som nå utspiller seg i England omkring VITT og lignende autoimmune blodlidelser er sannsynligvis kun toppen av isfjellet med tanke på bivirkninger og skader. Hvorvidt leversvikt hos de britiske barna kan ha noen sammenhen – er selvsagt en spekulasjon. De rettslige prosessene som nå foregår vil sannsynligvis gi oss dypere innsikt i og omkring også hittil ukjente skader befolkningen har blitt påført som følge av korrupte politikere i intim samrøre med pandemiindustrien.

Kilder:
https://steigan.no/2024/04/astrazeneca-innrommer-at-deres-covid-vaksine-kan-forarsake-sjeldne-bivirkninger/

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/norske-forskere-med-gjennombrudd_-_-far-betydning-for-fhis-avgjorelse-om-astrazeneca-1.15450334

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36822480/#:~:text=Background%20%26%20aims%3A%20In%20the%20year,new%20disease%20in%20immunocompetent%20children.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2024.01.17.24301374v1.full.pdf

illustrasjon: adobe

Publisert

i

, , ,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.