Stormer rundt Pfizer og deres løpegutter

Pfizer har blitt anklaget av Storbritannias farmasøytiske Watchdog, vakthund, for å «bringe industrien i miskreditt» etter at toppledere brukte sosiale medier for å promotere en «ulisensiert» Covid-vaksine.

Tekst: Steigan

Dette skriver Camilla Turner, som er politisk redaktør i The Telegraph.

Vi gjengir utdrag av artikkelen:

Institusjonen anklager selskapet for å ha brutt reguleringskodeksen fem ganger, noe som også inkluderer å komme med villedende påstander, unnlate å opprettholde høye standarder og fremme ulisensierte medisiner.

En kjennelse fra den farmasøytiske vakthunden, Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA), gjelder en klage på en melding postet på X, tidligere kjent som Twitter, i november 2020 av senior Pfizer-ansatte.

Klagen reiste bekymring for Pfizers «misbruk av sosiale medier for å villedende og ulovlig promotere deres Covid-vaksine», ifølge kjennelsen.

De hevdet at slik «feil oppførsel» på sosiale medier var «enda mer utbredt» enn de hadde trodd, og «strakte seg helt til toppen av deres britiske avdeling».

«Ulisensiert medisin spres proaktivt»

Klagen sentrerte seg om et innlegg på sosiale medier på X av Dr Berkeley Phillips, medisinsk direktør for Pfizer UK. Han delte et innlegg fra en ansatt i Pfizer i USA som sa: «Vår vaksinkandidat er 95 prosent effektiv for å forhindre Covid-19, og 94 prosent effektiv hos personer over 65 år. Vi vil sende inn alle våre data til helsemyndighetene i løpet av dager. Takk til alle frivillige i kampanjen vår, og til alle som utrettelig kjemper mot denne pandemien».

Fire andre Pfizer-ansatte, inkludert en «senior» kollega, publiserte den samme meldinga.

PMCPA-dommen bemerket at denne meldinga inneholdt «begrenset» informasjon om vaksinens effekt, ingen sikkerhetsinformasjon og ingen henvisning til uønskede hendelser.

Den sier videre at innlegget på sosiale medier resulterte i at en «ulisensiert medisin ble proaktivt spredt på Twitter til helseprofesjoner og medlemmer av offentligheten i Storbritannia».

Erna Solberg og Norge inngikk hemmelig avtale med Pfizer

Det er for lenge siden påvist at Pfizers påstander om at «vaksinen» deres er «95 prosent affektiv mot covid» er for lengst bevist å være reindyrket løgn. De hadde aldri dekning for å påstå noe sånt, og det viser seg jo også at den verken er effektiv eller trygg.

Men Erna Solberg undertegnet en hemmelig avtale med Pfizer på vegne av Norge, og til nå har det norske folket blitt holdt totalt uvitende om hva denne avtalen inneholder.

Men vi kan anta at den ikke avviker mye fra den avtalen som ble inngått mellom Pfizer og EU. Den er lekket og ligger her.

https://steigan.no/2023/10/norske-myndigheter-visste-at-det-ikke-fantes-noen-garantier-for-at-vaksinene-var-trygge-og-effektive/embed/#?secret=8GGLTM774Z#?secret=n3zCUj1hEO

På side 48–49 kan vi lese:

Norske myndigheter har villet holde denne avtalen hemmelig, og det kan man godt forstå, fordi den slår fullstendig beina under påstanden om at vaksinene er «trygge og effektive». I avtalen fraskriver Pfizer seg alt ansvar og overlater det til den norske regjeringa.

PS: Oljefondet har investert 21,2 milliarder i Pfizer.

Publisert

i

, , , , ,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.