Hvorfor så travelt?

Sentrale representanter for Nei til EU går nå ut mot endring at smittevernloven og lovforslaget som gir fremtidige regjeringer fullmakt til å iverksette tvangstiltak ovenfor befolkningen uten Stortingets godkjenning.

I dagens kronikk «Hvorfor så travelt?» av Ole Kristian Setnes og Margrethe Sem belyses de autoritære føringene også i tilslutning til EU direktiver og kapitalkrefter i form av farmasøytisk industri.

Av Ole Kristian Setnes & Margrethe Sem

Regjeringen har lagt frem et forslag om at fremtidige regjeringer skal ha fullmakt til å innføre isolasjon og karantenetiltak uten godkjenning fra Stortinget. Hittil er det bare Venstre, KrF, Rødt og Pasientfokus som er sterkt imot.

Dette er et autoritært forslag. Det åpner for at en regjering har fullmakt til å følge EU og direktiver derfra uten støtte fra Stortinget. Det er alle disse stegene for å underordne oss EU og andre overnasjonale institusjoner, som undergraver demokratiet. EU er sterkt påvirket av kapitalsterk innflytelse, fra blant annet den internasjonale farmasøytindustrien… Les hele kronikken hos Klassekampen

Kilde: Hvorfor så travelt

Illustrasjon: Adobe

Publisert

i

, , ,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.