Smittevernloven: Aydar og Hoksrud adresserte den retoriske elefanten i rommet

4. januar 2024 ble det stemt omkring endring av smittevernloven paragraf 4-3a på Stortinget. Loven befatter seg med isolasjon og karantene ved utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom. Sakens kjerne handlet om hvorvidt man ønsket å videreføre, samt å gjøre deler av koronaloven og fullmaktene i tilslutning til den permanente ved å endre smittevernloven. I samtidighet benyttes den juridiske ordlyden «kongen» og ikke «kongen i statsråd» i endringsforslaget, noe som betyr at avgjørelser omkring isolasjon og karantene tas av helsebyråkratene uten Stortingets involvering.

Tidligere statsminister og kjenning av økokrimErna Solberg var primus motor for den ulovlige nedstengningen av landet 12 mars 2020. Sannsynligvis er hun en av de som kan ha noe å tape på åpenhet og frie demokratiske prosesser. Spesielt dersom man tar iveren etter 60 års hemmelighold av pandemihåndteringsdata med i betraktningen.

Det er derav forståelig at hun brukte konspirasjonskortet nokså entusiastisk da hun entret talerstolen i Stortinget. Med hang til å kriminalisere kritisk tenkning i form av begreper som farlig, polarisering, fiender av demokratiet, løgnere, fare for liv og helse – gjorde hun det tydelig at hun ikke hadde til hensikt i å diskutere sakens kjerne, nemlig; svekkelse av demokratiet.

Distraksjonene i form av lavflyvende retoriske apekatter hadde sannsynligvis til hensikt å kamuflere den tyggisrosa elefantflokken i Stortingssalen. En feilslått strategi – da flere av apene hadde forsynt seg grovt av de skattefinansierte paraplydrinker i Stortingskantina – i den grad at de krasjlandet i den tiltenkt usynlige elefantflokken.

Enkelte av Stortingsrepresentantene «gikk fem på» den tidligere statsministerens avledningsmanøver og følte akutt behov for å ta avstand fra konspirasjonskortet – med andre ord demokratisk tenkning – i den grad at deres fremlegg framsto som oppspiste forsvarstaler.

Den fella gikk ikke Hoksrud (Frp) og Aydar (Rødt) i. Begge adresserte den pinlige distraksjonen, hvor de flyvende apekattene til Erna ble geleidet til Stortingets helsesøster for tørrlegging og inntak av aktivt kull.

Kilde: https://www.stortinget.no/nn/kva-skjer-pa-stortinget/videoarkiv/Arkiv-TV-sendinger/?meid=11270&del=1&rtid=095800&msid=144

Også publisert hos Steigan: enigma

Illustrasjon: gencraft

Publisert

i

,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.