HPV-vaksine knyttes til 4 ulike autoimmune lidelser

enigma

Childrens Health Defense publisert nylig omtale av en Colombiansk retrospektiv studie, hvor man fant økt risko for utvikling av 4 ulike autoimmune sykdommer. Forskerne sammenlignet data fra nesten 2 millioner vaksinerte versus uvaksinerte individer.

Studien fant at de vaksinerte hadde 4,4 ganger økt risiko for utvikling av reumatoid arteritt, 2,76 ganger større sannsynlighet for å utvikle juvenil idiopatisk artritt , 2,86 ganger større sannsynlighet for å utvikle tyreotoksikose og 2,54 ganger større sannsynlighet for å utvikle idiopatisk trombocytopenisk purpura.

Vaksinen som lå til grunne for studien er en såkalte Quadrivalente HPV-vaksiner, disse retter seg mot 4 HPV-virusstammer; 6, 11, 16 og 18. Mercks kvadrivalente Gardasil-vaksine er den eneste kvadrivalente vaksine som er lisensiert av Verdens helseorganisasjon . Studien spesifiserte ikke merkevaren på vaksinen som ble administrert.

«De vaccinerede piger»

Det ble nokså tidlig i HPV-vaksinasjonsforløpet rettet kritisk blikk på Gardasil-vaksinen i Danmark.:

Tre historier af mange. De 47 piger har det fællestræk, at de er blevet syge efter at være blevet vaccineret for HPV. I TV 2-dokumentaren ‘De Vaccinerede Piger – Syge og Svigtede’ står de frem og fortæller om en anderledes og problemfyldt hverdag, efter at de alle blev stukket og vaccineret.

TV2

I TV2-produksjonen De vaccinerede piger fra 2015 fortelles historien om hvordan unge jenter ble alvorlig syke med ME, lammelser og ulike former for autoimmune tilstander etter å ha mottatt HPV-vaksinen. Fellesnevneren beskriver et ødelagt liv, med en svært begrenset undomstid – hvor jentene og deres familer opplevde å bli mistrodd, og og ble derav stående uten behandligstilbud i det offentlige helsevesenet. For enkelte ble løsningen å søke hjelp i utlandet.

Skadet cellulært stoffskifte

Professor Niels Gregersen ved Århus universitetssykehus gjennomgikk laboratorieresultater fra enkelte av jentene som omtales i filmen. Disse hadde mottatt behandling rettet mot mitokondriedysfunksjon ved Damian Downings klinikk i England. Her ble det funnet at behandlingen tilsynelatende gjenopprettet energiproduksjonen i cellenes mitokondrier.

Utgangspunktet for behandlingen er en form for gjenoppbyggende detox med intravenøse infusjoner bestående av vitaminer, antioksidanter og fettstoffer blant annet rettet mot cellemembranen. Mitokondriedysfunksjon er en av flere retninger i et hypotetisk forståelsesgrunnlag omkring hva som skjer i cellene ved denne typen bivirkningsreaksjoner. Tilnærmingen er heller ikke ukjent i tilslutning til andre vaksiner.

HPV-debatten i Norge

Lege, virolog og tidligere redaktør i Legeforeningens tidsskrift, Charlotte Haug var en tydelig kritisk røst under utrullingen av Gardasil. Utover Haugs bidrag forløp den norske debatten uten turbulens og kritisk mediedekning – en kontrast til hva man så i andre land, der tilliten til myndighetene befinner seg på et sunnere nivå.

I lederartikkelen spør Charlotte Haug hvor stor risiko som bør aksepteres ved en vaksine som skal gis til friske unge mennesker for å forebygge en sykdom som kan forebygges på andre måter.

Selv om en kvinne gjentatte ganger blir smittet med HPV vil hun mest sannsynlig ikke utvikle kreft dersom hun går til regelmessig screening. Sånn sett bør hun kun godta en liten risiko ved vaksinen, sier Haug.

– Ved å overdrive HPV-vaksinens fordeler gjør man det umulig for foreldre og unge kvinner å bedømme hvorvidt risikoen ved vaksinen oppveier fordelen, sier hun.

Tidsskriftet.no

I Norge har man vaksinert med Garadsil mellom 2009 og 2017. Den opprinnelige vaksinen var rettet mot de 4 omtalte virusstammene. Gardasil har fortsatt markedstillatelse i Norge, men brukes i mindre grad etter at Gardasil 9 kom på markedet. Ved siden av disse vaksinen, brukes Cervarix i utstragt grad. Fra 2018 har man valgt å innlemme gutter i HPV-vaksinasjonsprogrammet.

Kilder:

https://tv.tv2.dk/video/V1lLUTc3dzFqeG9vZEppekJwYnBnWHFaclYzdnY3enU

https://tv.tv2.dk/video/V1lLUTc3dzFqeG9vZEppekJwYnBnWHFaclYzdnY3enU

https://tidsskriftet.no/2008/08/internasjonal-debatt-om-livmorhalskreftvaksinen

https://tidsskriftet.no/2007/06/heftig-debatt-om-hpv-vaksinen

https://tidsskriftet.no/2009/08/ny-viten-om-hpv-vaksinen-skaper-debatt

https://www.drdamiendowning.com/

illustrasjon: adobe

Les også:

Publisert

i

,

av

Vil du gi oss et bidrag? 

Vipps oss i dag på:

139906

Få varsling når vi publiserer artikler

Slå på varslinger for å få med deg våre nyeste artikler. Ønsker du ikke lengre å få varslinger kan du enkelt slå dem av her.

Bli medlem eller støttemedlem

Støtt vår sak ved å tegne et medlemskap eller send oss et bidrag – vi trenger din støtte i vårt videre arbeide.